Laden Evenementen

« Alle evenementen

4-daagse dagcursus Procreate / 7, 8, 9 en 10 april 2020 (paasvakantie) / van 10u tot 16u (geannuleerd)

7 april @ 10:00 - 10 april @ 16:00

- €420

Wegens de huidige maatregelen omtrent het corona virus is deze cursus geannuleerd. Indien je reeds bent ingeschreven voor deze cursus word je persoonlijk op de hoogte gebracht om deze cursus te annuleren of op een later moment te volgen.

Je hebt ze vast al wel eens zien passeren, de mooie witte Apple Pencil in combinatie met een Ipad. Het lijkt (en is ook!) supergezellig om ‘s avonds in de zetel even je iPad erbij te nemen en te werken aan je eigen illustratie. Geen gezeul met verf, penselen en papier, meteen alles digitaal bij de hand.

Er bestaan verschillende programma’s om te tekenen op een iPad, zoals sketchbook en Photoshop sketch, maar de bekendste en veruit populairste app is toch wel Procreate. Deze app die je voor 10,99€ in de app store aankoopt heeft ontelbaar veel mogelijkheden als het op illustreren aankomt. Procreate won trouwens de Apple Design Award. Met reden, want ondertussen stappen steeds meer illustratoren over op het gebruik van deze app.

   

In deze cursus leer je live hoe je met Procreate aan de slag kan gaan. Illustratrice Hilde Groven leert je stap voor stap hoe je alle tools gebruikt aan de hand van eenvoudige oefeningen.
De meer dan 130 verschillende brushes geven je de mogelijkheid om te schilderen met aquarelverf, brushpennen, gouache, airbrush, houtskool, olieverf, acrylverf,…
Door gebruik te maken van layers (lagen) bouw je stap voor stap aan een eigen ontwerp en pas je dit moeiteloos aan totdat je helemaal tevreden bent.
Ook het importeren van foto’s komt aan bod. Zo kan je bijvoorbeeld een foto maken van een schets die al heel lang in je schetsboek zit maar waar je nog niet aan durfde te beginnen. Met Procreate kan je je schets dan digitaal aanpassen, verbeteren en inkleuren.

Deze cursus wordt gegeven in 4 aansluitende dagen. Je krijgt op voorhand (2 weken voor aanvang) alvast enkele videodemonstraties toegestuurd om je voor te bereiden op de lessen. Zo kan iedereen op een gelijk niveau starten en staat Procreate ingesteld volgens de juiste instellingen om mee te kunnen met de lessen. De lessen die tijdens de 4-daagse cursus worden gegeven krijg je achteraf ook in videoformaat zodat je alles op je gemak kan herbekijken.

   

Voor deze cursus heb je geen basiskennis nodig. Een iPad, Apple Pencil en de app Procreate zijn alles wat je nodig hebt om van start te gaan. Hilde leert je hoe je tot een unieke illustratie kan komen, ook als je geen voorkennis van tekenen hebt! Elke cursist kan de opdrachten naar eigen vermogen uitvoeren.

Wat heb je nodig?
– Een iPad Pro, iPad 2018, iPad air 2019, iPad mini 2019 (compatibel met apple pencil)
– Apple pencil stylus (1e of 2e generatie, beiden zijn even goed)
– De app Procreate (te koop in de app-store voor 10,99€)

Praktisch:

Waar?
Deze workshop gaat door in het atelier van Hilde op Luikersteenweg 322 in Hasselt.
Er is voldoende gratis parking in de buurt van het atelier.

Wanneer?
Dinsdag 7 april 2020 van 10u tot 16u
Woensdag 8 april 2020 van 10u tot 16u
Donderdag 9 april 2020 van 10u tot 16u
Vrijdag 10 april 2020 van 10u tot 16u

Eten?
Er staat thee, koffie en een koekje voor je klaar gedurende de dag.
Tijdens de middagpauze +- 12u tot 13u kan je een eigen lunch eten ofwel een broodje bestellen bij broodjesbar in de buurt.

Prijs?
420€ 

Wat is er inbegrepen?
– Naast de live lessen krijg je ook een digitale video cursus, zo kan je thuis blijven verder oefenen.
– Toegang tot de besloten Facebook groep voor ex-cursisten waar je achteraf nog vragen kan stellen of weetjes delen.
– Ter plaatse zijn er voldoende stroompunten aanwezig zodat je je iPad en pencil steeds kan opladen.

Leeftijd: 14 tot 99 jaar (Ben je jonger maar heb je al wat ervaring? Neem even contact op via mail en we bekijken samen of je kan deelnemen)


Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden:

Indien je na inschrijving van een workshop toch niet aanwezig kan zijn kan je tot 30 dagen voor aanvang van de workshop kosteloos annuleren (min 5€ administratiekosten).
Bij annulatie vanaf 30 tot 14 dagen vòòr aanvang van de workshop wordt er 50% van het inschrijfgeld terug vergoed.
Bij annulatie vanaf 14 dagen vòòr aanvang wordt er niet meer terug vergoed.
Echter wordt er wel steeds in samenspraak naar een oplossing gezocht. Indien de cursist tijdig een vervanger voor de workshop kan aanbrengen wordt het volledige deelnamebedrag terug vergoed.
Bij overmacht of onvoldoende inschrijvingen kan het evenement geannuleerd worden. Deelnemers zullen hiervan tijdig op de hoogte worden gesteld en 100% terug vergoed.

 

Gegevens

Begin:
7 april @ 10:00
Einde:
10 april @ 16:00
Kosten:
€420
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Atelier Hilde
Luikersteenweg 322/324
Hasselt, 3500 België

Organisator

Hilde Groven
E-mail:
atelier@hilde-groven.com

Gegevens

Begin:
7 april @ 10:00
Einde:
10 april @ 16:00
Kosten:
€420
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Atelier Hilde
Luikersteenweg 322/324
Hasselt, 3500 België

Organisator

Hilde Groven
E-mail:
atelier@hilde-groven.com